Blinking Cute Box Panda

Monday, December 12, 2011

Sky Force PC version


Classic games, from mobile phone to PC version... Enjoy

DOWNLOAD DISINI

Monday, December 5, 2011

Lagu Harimau Malaya Selamanya


Share link lagu Harimau Malaya Selamanya, untuk kite-kite aje...
Link

Friday, December 2, 2011

Avatar - Bobble Battles (45MB) mediafire




System Requirements:
  • OS: Windows 2000/XP/Vista/7
  • CPU: 1.0 GHz
  • RAM: 256 MB
  • DirectX: 6.0
  • Hard Drive: 59 MB

Wednesday, November 23, 2011

Masalah paparan video Youtube tidak muncul apabila fullscreen

Satu masalah timbul apabila anda ingin menonton video di youtube secara fullscreen, paparan menjadi gelap dan hanya kedengaran audionya sahaja. Disini saya ingin kongsikan salah satu jalan mudah untuk memulihkannya.


1. Klik kanan ditengah tengah bingkai video. Pilih Settings...





2. Pada Display setting, uncheck pada kotak 'enable hardware acceleration', kemudian Close

Sekarang anda tidak perlu lagi mengeluh jika ingin menonton video di youtube secara paparan penuh. Selamat mencuba>>>


Tuesday, November 8, 2011

Bionic Commando 3 in 1 (1.79GB)



Recommended System Requirements

OS: Microsoft Windows XP SP2 / Windows Vista
Processor: Intel Quad Core 2 Duo 2.4 GHz or AMD Phenom 9500 Quad Core and higher
Memory: 2.0GB RAM or more
Video Card: NVIDIA GeForce 9800 GTX+ series or ATI Radeon HD 3800 series or higher
Sound Card: DirectX 9.0c compatible sound cards
Hard Disc Space: 8.0GB free space
Input Devices: Mouse Keyboard Xbox 360 Controller

Includes:
Bionic Commando(arcade) 1988
Bionic Commando Rearmed 2008
Bionic Commando 2009

Language(s): Russian, English
Size: 1.97 GB

change language to English :
go to installed folder. open context.xml with notepad.
language=”english”

Download link http://games.gol.ge/Bionic_Commando/Bionic_Commando.iso

Sunday, November 6, 2011

Tuesday, November 1, 2011

Menukar wallpaper windows 7 starter

Bagi pengguna windows 7 starter, comfirm tak boleh tukar wallpaper dan sound kecuali korang download Starter Background Changer dan installnya.


Rupa Starter Background Changer


Perbezaan sebelum dan selepas install (Personalize )



Cara pengunaan
1- Klik Change untuk menukar dan memilih gambar simpanan anda.

2- Klik Validate the modification.

~ amat sesuai sekali bagi pengguna netbook eMachine 1 malaysia.. hehe.

Saturday, October 22, 2011

QR Code reader for mobile

QR Code ( Quick Response Code ) , atau kod reaksi segera, ialah sejenis kod bar 2D yang boleh menyahkod menggunakan telefon pintar anda dengan pembaca kod QR. Daripada menjadi mekanisme penjejakan untuk bahagian-bahagian auto, kod-kod QR telah membuktikan untuk menjadi sangat berguna dalam pemasaran dan permohonan berkaitan kemudahan yang lebih sesuai untuk pengguna-pengguna telefon pintar. Kita telah lihat kod-kod QR muncul pada bahan-bahan pemasaran seperti poster filem, poster promosi, iklan dan lain-lain.
Cuba nyahkod QR Code di atas


Ok, Sekarang klik kat sini untuk download software QR Code reader torsebot.

ask me later if u want to know how to use it.



Sunday, October 16, 2011

File Splitter And Joiner (1.06MB)

File Splitter bebas dan berguna yang membolehkan anda untuk memisahkan satu fail besar kepada bahagian yang kecil dimana mudah untuk dihantarkan dan disimpan, sementara File Joiner membenarkan anda menyatukan bahagian-bahagian kecil supaya fail asal dipulihkan.


Ia amat mudah digunakan, hanya klik kanan pada fail yang dikehendaki. Sekarang tidak perlu risau untuk menyatukan file movie yang anda download.

Tuesday, October 4, 2011

Local Disk hilang dari My Computer


Ok. . kat sini ada salah satu cara untuk mengembalikan Local Disk (:D, :E, dll) yang hilang selepas anda format hard disk anda.



Right klik pada My Computer, dan klik manage


Klik pada Storage > Disk Management
Disini akan terpapar Disk C dan Disk D.. Right Klik pada Disk D (disk yang hilang),
klik pada Change Drive Letter and Path.



Klik pada Change > Pilih huruf (letter) yang anda suka.. Klik OK.
Insyallah, Local Disk yang hilang pada My Computer akan muncul kembali..


Selamat mencuba ya..

Saturday, October 1, 2011

Tower Bloxx Deluxe (39.43 MB) Mediafire





Angry Birds Seasons.v1.5.1 (26MB)


Angry Bird Seasons for PC

How to Install
- extract Angry Bird Seasons.rar
- Install using Angry Bird Seasons Installer
- Copy paste AngryBirdsSeasons.exe (crack) to installed directory
- Open AngryBirdsSeasons and active full version using this key : THET-ALEV-LEFR-USWO

Friday, September 23, 2011

Photoshop CS5 ME EN.exe (87MB) mediafire

Adobe Photoshop CS5 Extended (Portable)

  • Tidak perlu proses instalasi
  • Hanya klik pada icon Photoshop CS5.exe yang telah didownload itu
  • tunggu loading 5 saat- 10 saat

Thursday, September 22, 2011

Tips melajukan video ketika menonton di youtube

Jika korang menggunakan broadband 3G yang laju sikit dari siput, ketika hendak menonton video di youtube ini tipsnya..


-Klik pada button 360p dan tukarkan kepada 240p seperti didalam gambar yang dibulatkan..
-resolusi video akan menjadi lebih kecil dan kurang cantik, tetapi anda masih boleh menontonnya dengan senang hati..

*jika connection laju, pakai je 1080p HD (if available) video lebih clear.

Monday, September 19, 2011

Impetus Technologies Paint Studio v.1.0.0 s60v5


Sebuah aplikasi melukis untuk nokia 5800 dan s60v5 touch screen.

DOWNLOAD DISINI


*Antara aplikasi kesukaan aku, tengok hasil keje aku disini

Angry Birds v.1.02(0) S^3 signed lite (6MB)


Angry Bird versi nokia n8 dan sekutunya,

Cara install:
- copy paste file Angry Birds v.1.02(0) S^3 signed ke dalam memory card telefon
-buka file manager dalam telefon,
-hanya tekan pada file yang telah copy tadi
-tunggu hingga selesai install..


*Admin belom cube, sebab takde N8

Dead Island (PC Game) Full ISO – 1.6gb – Mediafire




Install Notes (Disable your AV’s before installing)

1. Unrar
2. Mount or Burn
3. Run setup.exe
4. Enjoy

DOWNLOAD DISINI

Wednesday, September 14, 2011

Command and Conquer 4 Tiberium Twilight (1.5GB) mediafire


System requirement:
Minimum
OS: Windows XP (SP3), Vista (SP1), 7:
CPU: Intel Core 2 or AMD 64 X2
RAM: 1 GB (XP) / 1.5 GB (Vista, 7)
Graphics card: 256 MB compatible with Shader Model 3 support (DirectX 9.0c)
10 GB HDD space
8 ? DVD ROM drive

Recommended
Intel CPU: Core 2 Duo E6600 2.4GHz
AMD CPU: Athlon 64 X2 Dual Core 5400+
Nvidia Graphics Card: Geforce 7900 GTX
ATI Graphics Card: Radeon X1900 Series
RAM Memory: 3GB


Mengubah Progress Bar Windows kepada Nyan Cat

Progress Bar asal

Progress Bar Nyan Cat

  1. Download Nyan Cat disini.
  2. Extract file tersebut didalam folder.
  3. Run NyanCatProgressBar.exe
  4. Cuba copy paste fail atau mp3 dan tengok hasilnya.

Tuesday, September 13, 2011

Easy Photo Effects


Easy Photo Effects merupakan salah satu aplikasi editor gambar yang mudah digunakan. hanya klik pada 12 butang pilihan efek yang tesedia.

DOWNLOAD DISINI

AVG Free Edition 2012 12.0 Build 1796a4455


AVG Free Antivirus 2012 terbaru yang menyokong Sistem Operasi Windows XP, Vista dan Win 7. Antivirus kesukaan aku sepanjang zaman.

DOWNLOAD DISINI

Sunday, September 11, 2011

Memulih semula fail yang disembunyikan oleh virus

Jika komputer anda diserang oleh virus, dan fail atau dokumen tersebut telah disembunyikan
(hidden file). Salah satu cara untuk mengembalikan kembali fail atau dokumen yang tersembunyi :

  1. Klik Start.
  2. Taip “cmd” dalam kotak kosong (win7 / vista) atau, Klik Run (win XP)
  3. Klik CMD
  4. Sekarang taip huruf Harddisk driver yang telah dijangkiti virus contohnya : (D: atau C :)
  5. Taip arahan berikut: attrib –s –h *.* /S /C
  6. Kemudian tekan Enter.
*Scan menggunakan antivirus terlebih dahulu
*Fail yang disembunyikan biasanya berlaku ke atas fail yang berformat .doc / docx (MS Office dokument)

Saturday, September 10, 2011

Beetle Ju 3 PC (45MB) Mediafire



Trik untuk mencari fail dalam Mediafire.com

Saya amat biasa dan senang menggunakan Mediafire kerana mudah dan tidak perlu menunggu lama untuk memuat turun fail yang dikongsi.
Mediafire.com merupakan salah satu perumah fail percuma (free file hosting) yang amat mesra pengguna.





Dibawah ada beberapa trik untuk mencari fail di dalam mediafire menggunakan enjin carian Google.


Contoh, mencari musik di dalam Mediafire menggunakan Google.
hanya taip :
site:mediafire.com mp3|wma|ogg

Atau mencari nama penyanyi, album:
site:mediafire.com mp3|wma|ogg "taip nama penyanyi atau album disini"

Untuk carian video:
site:mediafire.com asf|rm|avi|mp4|wmv|flv "taip nama video disini"

Untuk carian comic:
site:mediafire.com cbr|cbz "Nama komik disini"

Untuk zip, compressed file-archives dan software:
site:mediafire.com rar|zip|exe "nama carian disini"

Mudahnya... apa lagi,, jom seduuuutt...

* format zip, compressed fail yang didownload kebiasaannya dilindungi oleh password..


Tuesday, September 6, 2011

Bleach RPG: The Hollow Strife (49MB) Mediafire


System Requirement
System: Pentium-200 or equivalent
RAM:32 MB RAM
CD-ROM: 4X CD-ROM
Video Memory: 8 MB VRAM
Mouse: Yes
Sound Board: Yes

Default Controls:
Shift Key = A Button
Z Key = C Button
X Key = B Button
A Key = X Button
S Key = Y Button
D Key = Z Button
Q Key = L Button
W Key = R Button
L + R = Run (In Battle)
A = Dash (On Map)

Try This

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Flaming Pointer